17 Temmuz 2009 Cuma

Türkiyede Elektronik Atık Geri Dönüşümü

Bu konuda ülkemizde faaliyet gösteren iki kuruluş var

Firma Profillerini aşagıda bulabilirsiniz

Exitcom Recycling Ltd.

1999 yılında Almanya'nın Hannover şehrinde kurulan Exitcom, atık elektrikli ve elektronik ekipmanların (WEEE) geri dönüşümü konusunda hizmet veren bir geri kazanım şirketidir. 2002 yılından bugüne yaptığı çalışma ve yatırımlarla alanındaki uzmanlığını ve öncü kimliğini pekiştiren Exitcom, 2003 yılında ilk e-atık geri kazanım şirketi olarak başladığı Türkiye faaliyetlerinde de birçok büyük projede başarıyla yer almıştır.
Almanya/Hannover ve Türkiye/Kocaeli olmak üzere 2 ana noktada hizmetlerini devam ettiren şirket; e-atık, çevre teknolojileri, tersine tedarik zinciri yönetimi konularında bütüncül çözümler ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.
Exitcom, yıllık 15 bin ton atık işleme kapasitesine sahip olan uçtan uca bütün faaliyet süreçlerine entegre ettiği ISO 14001, ISO 9001, OHSAS 18001 yönetim sistemleriyle de çevreye, insana ve kaliteye verdiği önemi göstermektedir.
Ortalamanın çok üzerindeki %92 ila %95 arası geri kazanım oranlarına ulaşan Exitcom, her biri birer çevre gönüllüsü olan deneyimli ve uzman kadrosu, yenilikçi ve dinamik yönetim anlayışıyla, daha yaşanabilir, temiz bir çevre ve gelecek yaratma hedefiyle faaliyetlerine artan bir hızla devam etmektedir.

http://www.exitcom.com.tr/

Doğa Entegre Geri Dönüşüm A.Ş.

2003 yılında Türkiye'de ilk ve tek elektronik atık geri dönüşüm tesisi olarak kurulan Doğa Elektronik Geri Dönüşüm Ltd. Şti sürekli yaptığı AR-GE çalışmaları, kazandığı tecrübe ve başarılarla vizyonunu genişleterek, 2007 yılında 50.000 m2 alan üzerine Türkiye'nin ilk entegre geri dönüşüm tesisini kurmuş ve Doğa Entegre Geri Dönüşüm Endüstri A.Ş. ünvanını almıştır

Doğa Entegre tesislerinde çevre kanunu ve yönetmeliklerine uygun şekilde ve ISO14001 kapsamında; elektrikli ve elektronik atık geri dönüşümü, ömrünü tamamlamış otomobil geri dönüşümü, atık kablo geri dönüşümü, atık CRT geri dönüşümü, tehlikeli atık ara depolama, atık akümülatör geçici depolama ve ömrünü tamamlamış uçak ve aksamlarının geri dönüşümü faaliyetleri sürdürülmektedir.

http://www.dogaentegre.com/tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder